Antiblafbanden
De Antiblafband KV
Deze band werkt met prikkels via de vacht. Als de hond blaft geeft de band een prikkel vergelijkbaar met de correctie van een slipketting. De prikkel kan ingesteld worden op meerdere niveaus. De halsband kan enkel in werking worden gesteld door de hond zelf. Omgevingsgeluiden of andere honden kunnen het toestel niet activeren.


De Antiblafband LV
Speciaal voor de kleinere honden is er de Antiblafband LV. Deze is de helft kleiner en weegt ook de helft minder. De werking is hetzelfde, hoewel de prikkel veel zachter is. Kan eventueel ook door grotere honden worden gedragen maar dat is uitproberen omdat veel grote honden de prikkel niet eens voelen. Doordat hij kleiner is valt dit model minder op en ze zijn ook een stuk voordeliger in prijs.


Antihuilband - Antivernielband
Honden die huilen (Husky's!) gebruiken hun stembanden hier niet voor. De Antihuilband reageert daarom op het geluid van het huilen. Let erop dat U dit toestel enkel kan gebruiken wanneer de hond in kwestie volledig afgezonderd is als hij in de fout gaat. Een bijkomend voordeel is dat dit toestel op alle lage tonen reageert, als ze maar lang genoeg aanhouden. Hierdoor kan men het ook inzetten wanneer uw lieve viervoeter zijn tanden wil zetten in het meubilair. Hij zal dezelfde correctie krijgen als wanneer hij huilt.


Diervriendelijk systeem
Ontlading via de vacht (KV-modellen): De dikte van de vacht is onbelangrijk en huidirritaties zijn uitgesloten. Bovendien kan de correctie zodanig worden ingesteld dat het systeem pijnloos werkt. Uw hond leert zeer snel dat hij het ongewenste gedrag moet laten.


Ingebouwde stressdetectie (Antiblafband KV en LV)
Wanneer uw hond over zijn toeren raakt door bijvoorbeeld een indringer, zal de halsband tijdelijk uitschakelen. Op zo een moment kan hij toch nog even stoom afblazen en de indringer verjagen.


Het psychologisch effect
De bedoeling van het systeem is niet om de hond pijn te doen, wel om in te werken op zijn psyche; het baasje is er niet en toch kan hij mij straffen! Een halsband die de hond pijn doet geeft op termijn een omgekeerd effect; de hond gaat panikeren en nog meer blaffen.


Pet trainer
De meeste honden weten heel goed waar ze niet moeten zijn en stellen daarom hun "misdaden" uit tot u weg bent.
Dit toestel reageert net zoals TWEETY op trillingen en heeft als bijzondere eigenschap dat ze een gesproken boodschap van maximaal 20 seconden kan weergeven.
Uw hond schrikt ervan om uw stem te horen en een beetje in de war blijft hij liever op afstand van dit vreemde apparaat.
Men kan de gevoeligheid van het systeem omschakelen zodat het ook gaat reageren op het blaffen. Uiteraard zal dit toestel geen enkel effect geven wanneer uw hond nauwelijks of niet op uw stem reageert.

INVISIBLE FENCING
* De afrastering die zekerheid biedt *